Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Seitsemän diakonia

 

Niinä päivinä, opetuslasten joukon kasvaessa, hellenistit alkoivat nurista heprealaisia (Hellenisteillä tarkoitetaan tässä kreikkaa puhuvia ja heprealaisilla juutalaisia) vastaan siitä, että heidän leskiään syrjittiin päivittäisen avustuksen jaossa.

2. Silloin ne kaksitoista kutsuivat koolle opetuslasten joukon ja sanoivat: "Ei ole sopivaa, että me ruoan jakelun vuoksi lyömme laimin Jumalan sanan.

3. Valitkaa siis keskuudestanne, veljet, seitsemän miestä, joista on hyvä todistus ja jotka ovat täynnä Henkeä ja viisautta, niin me asetamme heidät tähän tehtävään.

4. Me itse tahdomme pysyä rukouksessa ja sanan palveluksessa."

5. Tämä puhe oli kaikkien koolla olevien mieleen. He valitsivat Stefanoksen, miehen, joka oli täynnä uskoa ja Pyhää Henkeä, ja Filippoksen, Prokoroksen, Nikanorin, Timonin, Parmenaksen ja Nikolaoksen, antiokialaisen käännynnäisen (Nikolaos oli alkuperältään ei-juutalainen, joka oli kääntynyt juutalaisuuteen ja ympärileikkauttanut itsensä. Myöhemmin hänestä oli tullut kristitty.).

6. Nämä tuotiin apostolien eteen, ja apostolit rukoilivat ja panivat kätensä heidän päälleen.

7. Jumalan sana levisi ja menestyi. Opetuslasten määrä kasvoi Jerusalemissa suuresti, ja myös suuri joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi.

8. Stefanos vangitaan

Stefanos, täynnä armoa ja voimaa, teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja kansan keskellä.

9. Silloin nousivat hänen kanssaan väittelemään jotkut, jotka olivat niin sanotusta vapautettujen synagogasta ja kyreneläisten ja aleksandrialaisten synagogista, ja muutamat, jotka olivat Kilikian ja Aasian maakunnista.

10. He eivät kuitenkaan pystyneet pitämään puoliaan sitä viisautta ja Henkeä vastaan, jonka voimassa hän puhui.

11. Silloin he hankkivat salaa miehiä sanomaan: "Me olemme kuulleet hänen puhuvan pilkkaavia sanoja Moosesta ja Jumalaa vastaan."

12. He yllyttivät kansaa, vanhimpia ja kirjanoppineita ja astuivat esiin, tempasivat Stefanoksen mukaansa ja veivät hänet neuvoston eteen.

13. He toivat paikalle vääriä todistajia, jotka sanoivat: "Tämä mies ei lakkaa puhumasta tätä pyhää paikkaa ja lakia vastaan.

14. Me olemme kuulleet hänen sanovan, että Jeesus, se Nasaretilainen, hajottaa maahan tämän paikan ja muuttaa säädökset (”tavat”), jotka Mooses on meille antanut."

15. Kaikki, jotka istuivat neuvostossa, kiinnittivät katseensa Stefanokseen, ja hänen kasvonsa olivat heistä kuin enkelin kasvot.

 

Kommentaarisivulle

 

Sivun alkuun

©2019 APOSTOLIEN TEOT - suntuubi.com